Wat is er nieuw in Lumion 10?

.

Breng 3D-modellen tot leven!

 

Nodig anderen uit om de pracht en de schoonheid van jouw ontwerpen te bewonderen.

Lumion 10 bouwt voort op de traditie om 3D rendering tot een stressvrij onderdeel te maken van architectonische workflows. Stelt je even voor hoe jouw ontwerpen eruit zullen zien met Lumion 10?! Het kan je echt helpen om je ontwerpen tot leven te brengen!


Andere mensen zullen in staat zijn om de schoonheid te bewonderen van wat jij gemaakt hebt en dit wordt dan in een heuse leefomgeving voorgesteld.


Tal van nieuwe functies en gereedschappen maken het nu eenvoudiger dan ooit om de buitenzijde van woningen en bedrijfsgebouwen voor te stellen met hun architecturale details. 


De omgeving, samen met de interieurs zorgen voor een prachtig samenspel van licht en schaduw en zorgen voor mooie en levensechte omgevingen voor landschappen en stadsgezichten.

Er zijn nu al tien versies van Lumion uitgebracht. Al 10 jaar kunnen we bouwen op deze betrouwbare, intuïtieve render software.


Het werd speciaal voor architecten ontwikkeld.


Hieronder kun de je de nieuwste functies, tools en effecten, die in Lumion 10 beschikbaar zijn, ontdekken.

Lumion 10 :
Wanneer snelle en levensechte renders voor jou belangrijk zijn!

Lumion Nu Zelf Uittesten!

DE BELANGRIJKSTE  NIEUWE FUNCTIES IN LUMION 10:

 

 • Hoogwaardige preview

 • Fijn gedetailleerde natuur (alleen Pro)

 • Verplaatsingskartering

 • Echte luchten bij nacht (alleen Pro)

 • Aurora Borealis (alleen Pro)

 • Foto matching (alleen Pro)

 • Hoogte Mappen voor OSM (alleen Pro)

 • AI-kunstenaar stijlen

 • Nieuwe objecten

 • Nieuwe materialen

 • Plaatsing van de verf

 • Aangepaste materialen bibliotheek

 • Landschap Snijder

 • Gemakkelijke in/uit controle voor filmfragmenten

 • Verbeterde objectenbibliotheek

 • Verbeterde DWG-importen


  Creëer een dialoog tussen het architectonisch ontwerp en zijn toekomstige omgeving.

.

lumion 10 hoogwaardige preview

Hoogwaardige preview

Onthul de schoonheid van je ontwerp nog voordat je het gaat weergeven. 


De nieuwe hoogwaardige preview in Lumion 10 zorgt ervoor dat je je project in de hoogst mogelijke kwaliteit te zien krijgt nog voordat je het project rendert. Op die manier kun je ervaren hoe de effecten in de foto-, film- of panoramamodus het eindresultaat gaan beïnvloeden, wat het vertrouwen versterkt en je tijd zal besparen bij het aanbrengen van wijzigingen in licht, schaduwen, materialen en cameraposities.


Met een hoogwaardige preview is WYSIWYG (what you see is what you get). Nauwkeurig. Betrouwbaar. Mooi.

.

Zeer fijn gedetailleerde natuur

Zeer fijn gedetailleerde natuur* (alleen Pro)

De 62 nieuwe, fijn gedetailleerde natuur modellen in Lumion 10, zijn de meest detailrijke en mooie 3D-modellen uit de inhoudsbibliotheek van Lumion.


Met bomen, struiken en meer, zullen deze modellen de scène visueel verrijken waardoor deze zeer levendig wordt. Ze kunnen je ook helpen om het gevoel echt te maken waardoor je je perfect voor kan stellen dat de bladeren in de wind wapperen of dat je de ruwe textuur van de schors kan voelen. Plaats er een of enkele voor een huis, een gebouw of voor een park en je zal zien hoe perfect jouw ontwerp zich gaat verbinden met de leefomgeving.

*De nieuwe Fijn gedetailleerde natuur modellen zijn veel voller dan de standaard natuur modellen en andere bomen die je in Lumion kunt vinden.

Hierdoor zullen ze je scène zwaarder maken en kunnen ze ook de rendersnelheid vertragen. Wij raden aan om deze zware maar zeer fijn gedetailleerde natuur modellen spaarzaam te gebruiken. Je kan ze bijvoorbeeld gebruiken om net dat ene perfecte beeld vanuit die perfecte hoek te bekomen.

.

lumion 10 displacement mapping

Displacement Mapping

Wanneer de oppervlakken van je ontwerp reliëf en detail bevatten, dan brengen ze de materialen en zo ook je hele ontwerp tot leven. Wanneer je dan nog eens displacement mapping aan de 167 materialen in Lumion 10 toe gaat voegen, dan wordt het zelfs mogelijk om de nerven in het door jou gekozen hout te zien alsook het ruwe oppervlak van bakstenen en de hobbelige textuur van grind te voelen!

 

Breng je 3D-weergaven tot leven en geef zo je ontwerpen een ziel!

Lumion 10 real skies night

Echte luchten bij nacht (alleen Pro)

Als je ‘s nachts naar de hemel met zijn duizenden schitterende sterren kijkt, is het niet moeilijk om een gevoel van verwondering en schoonheid met de omgeving te voelen. En dit is nu net het gevoel dat we architecten wilden helpen creëren wanneer ze hun ontwerpen tonen. Nu, met Lumion 10, zijn we dan ook heel gelukkig en enthousiast om 5 nieuwe Real Skies voor ‘s nachts aan te kondigen.


Het wordt nu mogelijk om in een vingerknip je gebouw of huis onder een heldere sterrenhemel of onder de verwonderlijke schoonheid van de melkweg te plaatsen. Voor interieurs kun je nu je klanten de ervaring geven om vanuit de glaspartijen de verte in te staren en de mooie maan en sterrenhemel te bewonderen en dit dan vanuit de gezelligheid van hun toekomstige slaapkamer, woonkamer, patio of keuken.

.

lumion 10 Aurora-Borealis

Aurora Borealis (alleen Pro)

Ze zijn prachtig als ze zachtjes boven je ontwerp zweven, en als je ze ooit in het echt hebt gezien, dan weet je vast wel hoe krachtig ze zijn.


Met Lumion 10 Pro wordt het mogelijk om met het nieuwe Aurora Borealis effect een etherische en artistieke toets te geven aan je beelden en dit door je ontwerpen te tonen met een heel gamma aan kleur en schoonheid.

.

lumion 10 Photo Matching.

Foto matching (alleen Pro)

De foto van een uitzicht laten matchen met jouw ontwerp.

Photo Matching is nu beschikbaar in Lumion 10 Pro. Op die manier kan jouw 3D-model in de context van een levensechte foto geplaatst worden. Zo kun je bijvoorbeeld jouw ontwerp onmiddellijk tonen in het midden van de toekomstige woonwijk. Op die manier kun je verbluffende en levensechte locaties vastleggen en deze laten matchen met je model en dit in slechts enkele muisklikken.


Of het nu gaat om het tonen van een realistische weergave van het onroerend goed aan klanten of om de naleving van de autoriteiten, je kan nu jouw visualisatie op elke gefotografeerde achtergrond afstemmen, waar en wanneer je maar wilt.

.

lumion 10 Heightmaps for OSM

Hoogtemappen voor OSM (alleen Pro)

Heb je ooit de grootsheid van de Rocky Mountains of de Zwitserse Alpen naar je Lumion-scene editor willen brengen? Of misschien moest je het ontwerp tonen in de pittoreske schoonheid van de glooiende hellingen van de bergachtige omgeving?


Echte hoogteverschillen zijn nu binnen handbereik in Lumion 10. Met de nieuwe hoogtekaarten voor OSM wordt het mogelijk om de werkelijke hoogteverschillen rond je project na te bootsen, gaande van kleine, geleidelijke beklimmingen tot bergachtige, grillige pieken.