Wat is er nieuw in Lumion 8?

[Form not found]


Of je nu een Architect, een Ingenieur, een Ontwerper of een Dromer bent ...

Ongeacht hoe je vandaag gebruik maakt van 3D, Lumion zal je helpen om beter te communiceren en je ideeën tot leven te brengen!

Ben je op zoek naar een render programma dat in staat is om in slechts een oogwenk prachtige renders te creëren, dan is Lumion echt iets voor jou!

Je kan denken van, oké, het is een hele investering maar als je de resultaten ziet die Lumion neerzet en hoeveel tijd je hiermee zal besparen dan moet je gewoon toegeven dat het vandaag bij de top van de markt hoort!

De gebruiksvriendelijkheid en het gebruiksgemak van Lumion zijn met geen enkel ander render programma te vergelijken.

Bovendien werd hier met de komst van Lumion 8 nog extra aan gesleuteld. Als je het programma vroeger al goed vond, dan zul je het nu echt de max vinden!

Met Lumion kan elke architect zijn of haar CAD-ontwerpen transformeren in hele mooie renders en dit bovendien zonder voorafgaande training.

Of het nu gaat om een project dat je aan een klant wil tonen of een project waarvoor je met een team samenwerkt, door de uiterst realistische visualisaties, zorgt Lumion steeds voor een glimlach op je gezicht. Je kan daarenboven ook nog eens last-minute wijziging aan je ontwerp aanbrengen, wat het helemaal subliem maakt!

Kortom, Lumion is een echte must voor wie uiterst professionele resultaten op tafel wil leggen!

Lumion 8, prachtige renders binnen ieders bereik!

Lumion 8

Wat is er nieuw in Lumion 8:

De echte kracht van Lumion 8 zit hem in de knop ‘styles’. Je drukt er gewoon op, selecteert een stijl en in een oogwenk krijg je een verbluffend beeld met zeer uitgebalanceerde belichting, diepte en realisme.

Nu kun je ook je creativiteit de vrije loop laten door de nieuwe daglichtsimulator. Verder zijn er ook schaduwverbeteringen aangebracht waardoor deze nu zachter en fijner zijn. Schakel ze in en bekijk hoe bladgroen en gras mega fotorealistisch worden. Schaduwen onder tafels en planken worden dan weer zeer subtiel en zacht. Wat ook direct opvalt is dat mensen, planten en gebouwen er nu ineens heel echt uitzien!

Ook de workflow van Lumion 8 is gericht op het behalen van maximale resulta

ten.

Lumion 8 zorgt ervoor dat je je architecturale ontwerpen nu nog duidelijker kan laten zien en dit door de nieuwe "handgetekende" overzicht functie. Verder kun je nu ook een levensechte uitstraling geven aan meubels en structuren en dit door de harde randen te verzachten. Je kan in een oogwenk video’s van maquettes gaan simuleren en dit in een oogverblindende 4K-resolutie!

Je kan ook de ene optie naast de andere gaan instellen en op die manier variaties gaan maken die mooie, speciale effecten gaan opleveren. Groepeer objecten voor een eenvoudige scène opbouw en maak gebruik van vele andere verbeteringen die werden aangebracht zoals een functie voor het plaatsen van gebogen massa's, een nieuw meetinstrument en betere layer effecten.

Top nieuwe functies in Lumion 8:

  • Stijlen - Druk gewoon op de knop!

  • Daglicht Simulator

  • Zachte en fijne schaduwen

  • Handgetekend overzicht effect (alleen Pro)

  • Massa-plaatsing voor gebogen vormen (tuinarchitecten verheugden zich hierop!)

  • +150 nieuwe HD-materialen (alleen Pro)

  • Nieuwe HD-objecten - huisdieren, fietsers en meer (alleen Pro)

  • Render je video in 4K-resolutie

Meer info over stijlen

Geen gedoe meer om de juiste effecten te vinden. En ook geen gefoefel meer met schuifregelaars. Zodra het 3D-model aangekleed is met Lumion-materialen en objecten, klik je op de knop ‘Styles’ en selecteer je een binnenstijl of een buitenstijl. Je ontwerp wordt in slechts enkele seconden omgetoverd tot een prachtige render met zorgvuldig uitgebalanceerde effecten combinaties.

Je kan onmiddellijk renderen of je stijl nog wat personaliseren want ook dit duurt maar slechts enkele minuten! Je kan een unieke look creëren en dit met een workflow die sneller is dan ooit!

Daglicht

Ben je klaar om te renderen? Als je het daglicht effect nog niet hebt toegevoegd, zou ik toch even wachten want deze technologie is uniek en ze is speciaal voor Lumion 8 ontwikkeld en dit om het omgevingsgevoelig, het realisme en de diepte van je afbeelding te vergroten.

‘Sky Light’ is een geavanceerde daglicht simulator voor het verzachten en het verspreiden van de omgeving belichting van de scène. Als je het samen gebruikt met ‘Soft Shadows’ en ‘Fine Detail Shadows’, wordt de levensechtheid van deze elementen nog versterkt. Kijk hoe realistisch de bladeren van bomen er gaan uitzien en ontdek hoe echt mensen, gebouwen en landschappen opeens lijken!

Zachte en fijne schaduwen

Het ontwerpen en weergeven van realistische schaduwen was tot nu toe een van de moeilijkste dingen.

Maar in Lumion 8 kun je het realisme verhogen door de functie zachte schaduwen en fijne detail schaduwen in te schakelen als onderdeel van het schaduweffect. Schaduwen worden meteen zachter. Ook werden de fijne detail schaduwen verrijkt met een realistisch gevoel waardoor er diepte doordringt in het beeld.

Alles gaat er op die manier levensecht uitzien!

Hyperlight voor video's

Hyperlight is een echte booster voor een verbeterde licht kwaliteit en nauwkeurigheid. Met Lumion 8 kunt je nu het Hyperlight-effect gaan toepassen bij het weergeven van video's.

Of het nu om binnen- of buiten animaties gaat, het bijgewerkte Hyperlight-effect zorgt voor een opvallend realistische weergave van echte verlichting en kunstlicht. Het materiaal en de texturen 'knallen' letterlijk! Er ontstaat een zeer realistische weergave van het totaalplaatje. Gebouwen, mensen en bladgroen zijn echt verweven met de omgeving. Het realisme wordt in een flits verbeterd met Hyperlight voor video's.