Wat is er nieuw in Lumion 9?

[Form not found]


Lumion 9

Je kan nu prachtige woonomgevingen en specifieke ruimtes weergeven in slechts enkele seconden!

Lumion heeft als definitie van rendering altijd vooropgesteld dat dit snel en stressvrij zou moeten kunnen en daarenboven uitzonderlijke resultaten zou moeten opleveren. Met Lumion 9 kun je niet alleen de ruimte voelen, je kan je project ook direct nieuw leven inblazen terwijl je fotorealistische omgevingen sneller dan ooit tevoren kan fotograferen.

Je kan de optie ‘one-touch Real Skies’ toevoegen om een nieuw licht op je scène te werpen. Op die manier kan je meteen een prachtige, unieke setting voor al je ontwerpen creëren. Je kan nu ook zeer realistische regen toevoegen. Op die manier kun je een heel gezellige sfeer creëren en ruimtes in elkaar laten overlopen. Nu kun je ruimtes ook versieren met harige tapijten en zachte dekens voor extra sfeer. Voor levensechte tuinbeelden, kun je nu de nieuwe aanpasbare 3D-gras materialen gebruiken. Je kan het vers gemaaid gazon bijna onder je voeten voelen.

Met de nieuwe, gestroomlijnde instrumenten voor het maken van scènes kun je letterlijk binnen enkele minuten complexe omgevingen gaan creëren. De workflow van Lumion, die al zeer goed was, werd nog verbeterd. Je zal versteld staan van de verbazingwekkende render snelheid en de uitstekende afbeeldingen en video's!

Gebruik Lumion 9 om de ware schoonheid van je ontwerpen te laten zien en een echte band met je klanten te smeden.

Lumion 10 :

Wanneer snelle en levensechte renders voor jou belangrijk zijn!

NIEUWE TOPFUNCTIES IN LUMION 9

 • Sky Light 2 en Real Skies (Pro)

 • Aanpasbare 3D-grassen (Pro)

 • Sfeervolle regen en sneeuw (Pro)

 • Harige materialen (Pro)

 • Nieuwe materialen

 • Nieuwe objecten

 • LiveSync voor Rhino

 • Bijgewerkte OpenStreetMap

 • Lean scene-building workflow

 • Bewaren van groepen

 • Intuïtieve plaatsing van objecten

 • Onmiddellijke object focus

 • Randen (lijnen) importeren

 • Automatisch bestandsherstel

REALISTISCHE OMGEVINGEN, ECHTE SCHOONHEID.

SNELLER GERENDERD DAN OOIT.

Lumion 9 wordt geleverd met HDRI Real Skies.

Selecteer er eentje en kijk hoe het samenwerkt met het bijgewerkte Skylight-effect om een nieuw licht op je ontwerp te werpen. Nadien plaats je het in een suggestieve context met een verbluffende achtergrond!

Sky Light 2 en Real Skies

(Real Skies zijn alleen Pro)

Onmiddellijk adembenemende luchten (skies). Er bestaan 39 Real Skies die voorzien zijn van vooraf geconfigureerde Sky Light-instellingen. In Lumion 9 kun je met één klik je ontwerp de perfecte lucht geven zoals bijvoorbeelde de heldere blauwe ochtend, de stormachtige middag of de onvergetelijke zonsondergang.

Verander de lucht en de hele belichting van je ontwerp zal mee veranderen. Op die manier kun je letterlijk binnen enkele seconden een nieuwe render maken!

Lumion 9 Real Skies

Aanpasbaar 3D-grass

(Alleen Pro)

Je kan landschapsontwerpen nog mooier maken door een verscheidenheid aan realistische grassen toe te voegen aan parken, tuinen, gazons en andere oppervlakken en dit allemaal door de nieuwe aanpasbare 3D-gras materialen in Lumion 9!

Sfeervolle regen en sneeuw

(Alleen Pro)

Geef echt gevoel aan je ontwerpen met de nieuwe atmosferische regen en sneeuw. Met slechts één klik kun je alle soorten neerslag weergeven. Van lichte motregen tot een echte stortbui, van een wintervlaag tot een heuse sneeuwstorm. De atmosferische regen en sneeuw bevindt zich onder het Neerslag Effect in de foto- en film modus.

Lumion sneeuw


DE TEXTUUR, DE GEUR EN HET GEVOEL VAN RCHITECTONISCHE RENDERS

Nieuwe, zeer realistische 3D-grassen en harige texturen kunnen de schoonheid van ontwerpen verhogen en trekken je publiek mee in het project met details die ze zich gemakkelijk kunnen voorstellen, aanraken, ruiken en horen.

Harige materialen (Fur)

(Alleen Pro)

Zacht aanvoelend. Kleurrijk en luchtig. Je kan nu ook comfortabele dekentjes levensecht voorstellen waardoor er extra charme en warmte gegeven kan worden aan elk oppervlak in elke ruimte.

Lumion fur


112 Realistische nieuwe materialen

Met 112 zeer realistische, nieuwe materialen in Lumion Pro, waaronder bijna 100 texturen van het gerenommeerde Poliigon, wordt het eenvoudiger dan ooit tevoren om het lege skelet van je 3D-model snel om te zetten in een levendig tafereel vol kleur, diepte en gevoel.

88 nieuwe materialen van het gerenommeerde Poliigon.com in verschillende categoriën; Indoor, Outdoor en Rotsachtigen:

7 nieuwe stoffen waaronder kasjmier, mousseline en gedrukte vloerkleden

6 nieuwe gordijn materialen

6 nieuwe gipsmaterialen

14 nieuwe soorten marmer

8 nieuwe steenmaterialen

5 nieuwe betonmaterialen

8 nieuwe metalen materialen

4 nieuwe dakbedekkingsmaterialen.

8 nieuwe geplaveide steenmaterialen

15 nieuwe houtmaterialen

7 nieuwe rotsmaterialen

Een nieuwe 3D Gras-categorie met 14 zeer gedetailleerde 3D Gras-materialen.

Een nieuwe categorie bont met 10 zeer gedetailleerde vacht-materialen.

Alle materialen in Lumion zijn van de hoogste kwaliteit en kunnen worden aangepast naar verwering, zachte randen (alleen Pro) en nog veel meer. Met de nieuwe extra materialen, is het totale aantal materialen in Lumion 9 nu 1120 *

Nieuwe objecten in de bibliotheek *

(Enkel Pro)

Geef je ontwerpen net dat tikkeltje meer door ze de energie van levensechte, bewoonde ruimtes te geven. Hiervoor zijn 634 nieuwe HD-objecten beschikbaar in Lumion 9. Deze nieuwe objecten zijn onder andere:

91 nieuwe bomen, planten en rotsen van over de hele wereld, inclusief variaties in vorm en grootte.

459 binnen objecten, gaande van hoogwaardige keukenapparatuur, stoelen, bureaus, opbergartikelen en andere woninginrichting.

5 buiten objecten, waaronder appartementsblokken en tuinmeubilair.

30 nieuwe, geanimeerde 3D-personen van hoge kwaliteit, inclusief mannen, vrouwen, ouderen, fietsers en meer.

10 nieuwe automodellen, waaronder HD-auto's, sportwagens en SUV's.

* Lumion bevat ongeveer een derde van de totale bibliotheek inhoud, terwijl Lumion Pro de volledige bibliotheek bevat.

Alle nieuwe objecten zijn in HD-kwaliteit en de nieuwe extra objecten brengen het totale aantal objecten in de Lumion 9-bibliotheek op 5259 *.

Lumion 9 :

Wanneer snelle en levensechte renders voor jou belangrijk zijn!

BOUW ZEER SNEL GELOOFWAARDIGE OMGEVINGEN MET ONGELOOFLIJKE RENDERS

Lumion 9 verhoogt de lat nog een beetje voor wat betreft de snelheid en het gemak van het bouwen van de omgeving en de aankleding van je model. Functies zoals LiveSync maken gelijktijdige, realtime weergave mogelijk met populaire modellering programma's, waaronder Revit, SketchUp, ArchiCAD en nu Rhino.

Lumion 9 wordt ook geleverd met een groot aantal andere functies en honderden nieuwe updates van de bibliotheek. En ongeacht of je nu werkt aan een eenvoudig woonhuis, een dichte tuin of een enorme stadsbeeld, de verbeterde workflows voor beginners, de gestroomlijnde instrumenten voor het bouwen van scènes en de lean-bibliotheek van Lumion 9, helpen je om in een wip van een leeg 3D-model naar een geestverruimend gevoel te gaan! Het rendert in recordtijd!

LiveSync voor Rhino

Met de nieuwe LiveSync voor Rhino in Lumion 9 is het mogelijk om simultaan modellen te modelleren en te renderen, waardoor veranderingen real-time zichtbaar worden. Synchroniseer de cameraperspectieven en -materialen terwijl je de vorm van het model kan blijven ontwikkelen. Op die manier kun je het ontwerp op een geheel nieuwe manier ervaren terwijl je het maakt.

LiveSync is alleen beschikbaar voor Rhino 6

LiveSync Rihno

OpenStreetMap is bijgewerkt

Heb je snel een stedelijke context nodig? In Lumion 9 heeft OpenStreetMap een belangrijke update gekregen om een hogere kwaliteit van stads contexten te kunnen bieden en dit met hogere snelheden dan voorheen.

Lean scene-building workflow

De snelste render-engine kreeg net een boost naar een hogere versnelling. Enkele voorbeelden hiervan zijn een natuurlijke en intuïtieve scène-opbouw, sneltoetsen voor het snel toevoegen van objecten, materialen, effecten en meer. Van nul tot een prachtige render … in een recordtijd!

Bewaar groepen

Bewaar je perfecte tafel opstelling, kleed je pittoreske slaapkamer aan. Je favoriete object opstellingen en -groepen zijn uniek voor jou! Je kan ze nu voor altijd bewaren!

Het stimuleert de Intuïtieve plaatsing van objecten

Het plaatsen van objecten kan nu nog intuïtiever, gemakkelijker en sneller. Deze slimme object technologie kan je eenvoudig bedienen via sneltoetsen. Het kan helpen bij een juiste plaatsing van het object, dit terwijl jij kostbare tijd bespaart alsook je scène bouwprocessen stroomlijnt.

Onmiddellijke Object Focus

Een dubbelklik brengt je overal in de scène, zodat je het model nooit meer uit het oog verliest.

Bijgewerkte Importeer randen

Doe het tot op het randje. In Lumion 9 kunnen de randen van modellen worden geïmporteerd als afzonderlijke materiaal toewijzingen. Op deze manier kun je eenvoudig draadmodellen maken en de contouren van de binnen- en buiten geometrie extra benadrukken. Ondersteunt randen van SketchUp (.SKP & .DAE) + 2D-lijnen van 3ds Max (.FBX & .MAX)

Automatisch bestandsherstel

Wanneer je computer vastloopt, hoef je niet meer te panikeren. In Lumion 9 kun je er zeker van zijn dat je Lumion-bestand veilig is met de nieuwe automatische bestandsherstel functie.